Földmunka

Egy medence építése a szerkezet helyének pontos kitűzésével kezdődik. Ezt követi a medence helyének kialakítása, a föld kitermelése. A földmunkánál fokozottan figyelnünk kell a helyi talajviszonyokra (talajvíz magassága, iszapos, agyagos, homokos, sziklás, stb.). A föld kitermelése természetesen történhet akár házilagos kivitelezésben is, de az alapvető szabályokat és természetesen az előírt méreteket be kell tartani.

Kőművesmunka, szerkezetépítés

Egy medence talán legfontosabb része a jól kivitelezett medenceszerkezet. Ez az alapja annak, hogy a medence funkciójában és esztétikájában a lehető legtöbbet nyújthassa a használójának.

A helyszínen gyártott medence készülhet zsaluköves vagy monolit vasbeton technológiával. A megfelelő szerkezet megválasztása alapvető fontosságú, függ a medence alakjától, burkolatától, használatának módjától, a terület egyedi tulajdonságaitól és még számos tényező befolyásolhatja.

Az előkészítő, befejező föld- és kőműves- munkafolyamatok a megrendelő igénye szerint megoszthatóak különböző kivitelezők között, akár házilagos kivitelezésben is elvégezhetőek. Ebben az esetben a szakszerű kivitelezés érdekében, megrendelőink rendelkezésére bocsátunk egy adaptációs rajzot és egy tevékenységi listát (ISO szerint), illetve lehetőséget biztosítunk a konzultációra.

Felületkiegyenlítés, vízszigetelés, burkolás

Az elkészült medence szerkezetet elő kell készíteni a burkolásra: a felületi egyenetlenségeket el kell tüntetni, hogy a burkolat szépen, egyenletesen jelenjen meg a medence felületén. A medence burkolata lehet fólia, üvegmozaik vagy csempe.

Abban az esetben, ha üvegmozaik vagy csempe burkolatú a medence, szükség van a burkoló anyag alá megfelelő minőségű vízszigetelő réteget tenni. Ez adja meg a medence szerkezetnek a tökéletes vízzáróságát. Amennyiben fólia burkolatú a medence, akkor maga a fólia biztosítja a teljes vízzáróságot is.

Uszodatechnológia, vízgépészeti szakmunka

Sajnos nem elég megfelelő módón megépítenünk a medencénket, hanem a benne levő vizet csillogóan kristálytisztán kell tartanunk. A medence vizében ugyanis mindenféle szennyező anyagok, mikroorganizmusok telepedhetnek meg. Ha nem kezeljük, tisztítjuk folyamatosan a medencénket, elősegíthetjük ezeknek a nem kívánatos szennyező anyagoknak az elszaporodását, ezáltal a medence vizük sem esztétikailag, sem egészségügyileg nem lesz megfelelő tisztaságú.

A vízgépészeti rendszer alapvető feladata a medence vizének mechanikai tisztítása. A medence gépészet, a különféle vegyszerekkel vagy alternatív vízkezeléssel együtt biztosítja számunkra a kristálytiszta és kívánatos fürdővizet. Természetesen lehetőségünk van a fertőtlenítő vízkezelés integrálására a vízgépészet rendszerébe.

Az Aqualine Kreatív Fürdőtechnika által alkalmazott homokszűrős víztisztítási technológia korszerű, biztonságos, használatát könnyen elsajátíthatjuk és gazdaságosan üzemeltethető. A vízgépészet lelkét képező homokszűrő berendezés a medence szerkezetébe beépített, a víz el- és visszavezetését biztosító elemekkel (skimmer, túlfolyó vályú, padlóösszefolyó, befúvó, PVC csőidom, gömbcsap, stb.) együtt képeznek teljes jól működő rendszert. A medence gépészet összeválogatása és kiépítése mindenképpen speciális szakmunka, érdemes szakemberre bíznunk.

A medencénkbe beépíthetünk különböző komfortnövelő eszközöket, élményberendezéseket, amelyek tovább fokozhatják a medencénk használati, esztétikai élményét vagy üzemeltetésében nyújtanak segítséget.

Néhány komfortnövelő eszköz, élményberendezés:

 • automatikus szelepvezérlés,
 • automata vegyszerező berendezés,
 • medence fedés, takarás,
 • medence víz megvilágítása,
 • medence vizének fűtése,
 • ellenáramoltató vagy úszógép,
 • nyakzuhany,
 • kerti zuhany,
 • beépített masszázs,
 • vízi játékok,
 • csúszda,
 • trambulin.

Kiemelt oldalak: Uszodatechnika, Medence építés , Medencefedés.

Referenciák

Kérje díjmentes ajánlatunkat, rövid idő alatt elkészítjük! Kérjen ajánlatot még ma!

Elérhetőségeink

Aquaszer Víztechnika Kft.

Székhely:
8200 Veszprém, Szarvas utca 3.
Iroda:
8200 Veszprém, Ady Endre utca 8.
Levelezési cím:
8201 Veszprém, Pf. 66.

Hírek

Hírek - Csopak - gépészeti tervezés

2023. október

Csopak - gépészeti tervezés

Gépészeti kiviteli terveket készítettünk egy csodálatos kiugró üvegfalú medencéhez.

Hírek - Pákozd wellness

2022. július

Pákozd wellness

Hírek - Mátraterenye

2022. július

Mátraterenye

Hírek - Szigliget magánmedence

2022. július

Szigliget magánmedence

Hírek - Elkészült legújabb közületi kivitelezésünk

2020. május

Elkészült legújabb közületi kivitelezésünk

Hírek - Donautica Hotel Fadd-Dombori: Medencék és a kültéri szaunaház

2020. január

Donautica Hotel Fadd-Dombori: Medencék és a kültéri szaunaház

Tervezéstől a kivitelezésig.

Hírek - Veszprém, magán medence

2020. január

Veszprém, magán medence

Rolós fedéssel, hőszivattyús fűtéssel. Tervezéstől a kivitelezésig.