Projekt menedzsment
405 megépített medence
17 éve a szakmában
35400 m2 vízfelület

Medence építésCégünk legfontosabb tevékenysége a strandi, szállodai, fürdő és magán medencék tervezése és kivitelezése. Az Aqualine Kreatív Fürdőtechnika az elmúlt évek során számos strandi, uszodai, fürdő és élménymedencét, valamint több mint 285 magánmedencét tervezett és épített meg. Az általunk tervezett és kivitelezett magas költségvetésű, exkluzív kiépítettségű strandi, szállodai élménymedencék és az olcsóbb kategóriába sorolt családi fürdőmedencék közös vonása is, hogy a tervezés és a kivitelezési munkálatok során használt megoldások kivétel nélkül a legmodernebb technológiák egyedi, testre szabott alkalmazásán alapulnak.

Az Aqualine Kreatív Fürdőtechnika kínálatában az előre konfekcionált, fémpalástú PVC fóliás medencéktől az előre gyártott üvegszál erősítésű polietilén medencéken keresztűl a vasbeton szerkezetű csempe vagy üvegmozaik burkolatú medencékig gyakorlatilag minden létező megoldás megtalálható.

Medence építés lépései
Egy komplett medence építés az alábbi tevékenységekből áll:
 • tervezés,
 • földmunkák,
 • szerkezetépítés,
 • felületkiegyenlítés, vízszigetelés, burkolás,
 • vízgépészeti szakmunka.


Medence építés - Tervezés
Amennyiben a medence építés során nincs konkrét elképzelése, úgy készítünk különböző variációkat az elképzelése szerint. Az érvényben lévő törvények előírják, hogy a 60 m3-t meghaladó térfogatú medencék építése engedélyköteles. Tervezői részlegünk rövid határidővel elkészíti a szükséges tervdokumentációt, majd a megfelelő szakhatósági egyeztetések után végigviszi az engedélyezési eljárást. Ön megálmodja, mi megtervezzük és megvalósítjuk elképzeléseit.

Medence építés - Földmunka
Egy medence építése a szerkezet helyének pontos kitűzésével kezdődik. Ezt követi a medence helyének kialakítása, a föld kitermelése. A földmunkánál fokozottan figyelnünk kell a helyi talajviszonyokra (talajvíz magassága, iszapos, agyagos, homokos, sziklás, stb.). A föld kitermelése természetesen történhet akár házilagos kivitelezésben is, de az alapvető szabályokat és természetesen az előírt méreteket be kell tartani.

Medence építés - Kőművesmunka, szerkezetépítés
Egy medence, így a medence építés talán legfontosabb része a jól kivitelezett medenceszerkezet. Ez az alapja annak, hogy a medence funkciójában és esztétikájában a lehető legtöbbet nyújthassa a használójának.
A helyszínen gyártott medence készülhet zsaluköves vagy monolit vasbeton technológiával. A megfelelő szerkezet megválasztása alapvető fontosságú, függ a medence alakjától, burkolatától, használatának módjától, a terület egyedi tulajdonságaitól és még számos tényező befolyásolhatja.
Az előkészítő, befejező föld- és kőműves- munkafolyamatok a megrendelő igénye szerint megoszthatóak különböző kivitelezők között, akár házilagos kivitelezésben is elvégezhetőek. Ebben az esetben a szakszerű kivitelezés érdekében, megrendelőink rendelkezésére bocsátunk egy adaptációs rajzot és egy tevékenységi listát (ISO szerint), illetve lehetőséget biztosítunk a konzultációra.

Medence építés - Felületkiegyenlítés, vízszigetelés, burkolás
A medence építés alkalmával elkészült medence szerkezetet elő kell készíteni a burkolásra: a felületi egyenetlenségeket el kell tüntetni, hogy a burkolat szépen, egyenletesen jelenjen meg a medence felületén. A medence burkolata lehet fólia, üvegmozaik vagy csempe.
Abban az esetben, ha üvegmozaik vagy csempe burkolatú a medence, szükség van a burkoló anyag alá megfelelő minőségű vízszigetelő réteget tenni. Ez adja meg a medence szerkezetnek a tökéletes vízzáróságát. Amennyiben fólia burkolatú a medence, akkor maga a fólia biztosítja a teljes vízzáróságot is.

Medence építés - Uszodatechnológia, vízgépészeti szakmunka
Sajnos nem elég megfelelő módón megépítenünk a medencénket, hanem a benne levő vizet csillogóan kristálytisztán kell tartanunk. A medence vizében ugyanis mindenféle szennyező anyagok, mikroorganizmusok telepedhetnek meg. Ha nem kezeljük, tisztítjuk folyamatosan a medencénket, elősegíthetjük ezeknek a nem kívánatos szennyező anyagoknak az elszaporodását, ezáltal a medence vizük sem esztétikailag, sem egészségügyileg nem lesz megfelelő tisztaságú.
A vízgépészeti rendszer alapvető feladata a medence vizének mechanikai tisztítása. A medence gépészet, a különféle vegyszerekkel vagy alternatív vízkezeléssel együtt biztosítja számunkra a kristálytiszta és kívánatos fürdővizet. Természetesen lehetőségünk van a fertőtlenítő vízkezelés integrálására a vízgépészet rendszerébe.
Az Aqualine Kreatív Fürdőtechnika által alkalmazott homokszűrős víztisztítási technológia korszerű, biztonságos, használatát könnyen elsajátíthatjuk és gazdaságosan üzemeltethető. A vízgépészet lelkét képező homokszűrő berendezés a medence szerkezetébe beépített, a víz el- és visszavezetését biztosító elemekkel (skimmer, túlfolyó vályú, padlóösszefolyó, befúvó, PVC csőidom, gömbcsap, stb.) együtt képeznek teljes jól működő rendszert. A medence gépészet összeválogatása és kiépítése mindenképpen speciális szakmunka, érdemes szakemberre bíznunk.
A medencénkbe beépíthetünk különböző komfortnövelő eszközöket, élményberendezéseket, amelyek tovább fokozhatják a medencénk használati, esztétikai élményét vagy üzemeltetésében nyújtanak segítséget.

A tökéletes medence építéshez néhány komfortnövelő eszköz, élményberendezés:
 • automatikus szelepvezérlés,
 • automata vegyszerező berendezés,
 • medence fedés, takarás,
 • medence víz megvilágítása,
 • medence vizének fűtése,
 • ellenáramoltató vagy úszógép,
 • nyakzuhany,
 • kerti zuhany,
 • beépített masszázs,
 • vízi játékok,
 • csúszda,
 • trambulin.
Referenciák
Referenciák
Referenciák
Referenciák
REFERENCIÁKReferenciák
Referenciák
Referenciák
Referenciák