Projekt menedzsment
405 megépített medence
17 éve a szakmában
35400 m2 vízfelület

MedencefedésAz Aqualine Kreatív Fürdőtechnika már a kezdetektől forgalmazza a különböző típusú rolós vagy alumínium-polycarbonátos medencefedéseket. Az évek alatt összegyűlt tapasztalatokat ez úton szeretnénk Önökkel megosztani. Egy medence megépítése jelentős beruházás.

Természetes, hogy mindenki szeretné a körülményekhez képest a lehető leghosszabb ideig használni a medencét, illetve a lehető legkedvezőbb költséggel üzemeltetni a legkevesebb időráfordítással. Emiatt feltétlen fontos a megfelelő medencefedés biztosítása. Kedvező hőháztartás, kevesebb vegyszerfelhasználás, kisebb külső szennyezettség, kiváló téliesítési körülmények.

Medencefedés - téli takaró ponyvával
A takaró ponyva általában a téliesítés elengedhetetlen kelléke a medencefedés során. A téliesítésre felkészített kültéri medencére húzzuk rá, oly módon hogy a medence szélén lógjon túl minimum 50-60 cm-rel. A Takaró ponyva rögzítése történhet kötéllel kihorgonyzással vagy a széleit súlyokkal leterhelve.

A takaró ponyva képes megakadályozni, hogy a használaton kívüli medence vizébe beleessen bármilyen tárgy, növényi vagy állati szennyeződés (falevelek, ágak, fű, föld, kutya, macska, kígyó, béka, egér, rovar, stb.). Ez a fajta medencefedés megakadályozza a víz párolgását és kellő biztonságot nyújt a medence vizének védelmére illetve az esetleges beleeséses balesetek megelőzésére.

Mednecefedés - medencetakaróval, és hőszigetelő fóliával
A legkedvezőbb árú medencefedés. A medencetakaró fólia szerkezetileg úgy képzelhető el, hogy két erős fólia között levegővel töltött réteg van. A medencetakaró fóliát a medence vizére felfektetjük, így ez hőszigetelésként működik, lassítva a medence vizének lehűlését és jelentősen csökkenti a medencénk vizének a párolgását. Ha a medencetakaró fólia nincs a medence vizén, akkor egy rúdon könnyen tárolhatjuk, így kis helyen elfér és esztétikus megjelenésű.

Medencefedés - automata medencetakaró rolóval
Mindegy hogy a medencénk kültéri vagy beltéri elhelyezésű, egy medencetakaró roló felszerelése esetén csökkenthető a párolgás, tehát csökken a hő- és a vízveszteség, valamint kevesebb vegyszert kell adagolnunk a medence vizébe.E típusú medencefedés során a kültéri medencénk esetén lehetőség van speciális „szolár” lamellákkal felszerelni a medencetakaró rolót, ami napsütéses időszakban képes akár 8 – 10 fokkal is növelni a medence vizének hőmérsékletét.

Medence takaró rolóval csökkenthető a medence vizének tisztán tartásához felhasznált vegyszerek mennyisége. Fontos lehet biztonságtechnikailag is a medencetakaró roló, mert egy gyermek vagy egy nagyobb testű kutya súlyát is könnyedén elbírja, ezzel megakadályozható, hogy valaki véletlenül a vízbe essen.

Egyetlen gombnyomással könnyedén kezelhető, és így a medencefedés automatizálható könnyedén. A kezelő gombokat elhelyezhetjük közvetlenül a medence mellett, de akár távolabb is tehetjük, sőt integrálhatjuk a házfelügyeleti rendszerbe is. Fontos, hogy a takaró roló működtetése során rálátásunk legyen a medence vizére, nehogy bezárjuk úgy, hogy közben valaki a vízben tartózkodik.

Az automata medencetakaró roló a meglevő medencéjéhez utólag is könnyedén felszerelhető, csak egy elektromos csatlakozás szükséges hozzá. A medencetakaró rolót elhelyezhetjük a medence mellett vagy akár el is rejthetjük a víz felszíne alá.

Medencefedés - eltolható alumínium profilszerkezetű polikarbonáttal
Egy kültéri elhelyezésű medence esetén nagyon fontos, hogy mennyi ideig tudjuk azt használni. Sajnos az éghajlatunk nem engedi meg azt, hogy egész évben fedés nélkül használhassuk a kültérben elhelyezett medencénket. Egy jól megtervezett és kivitelezett eltolható alumínium profilszerkezetű medencefedés esetén a medence használati idejét jelentősen meg tudjuk növelni.

Ez azt jelenti, hogy késő tavasztól egészen késő őszig, akár 5-6 hónapon keresztül élvezhetjük a medencénket. Amennyiben medencénk vize fűtött, akkor ezt még további hetekkel meghosszabbíthatjuk.

Az eltolható alumínium profilszerkezetű polikarbonát medencefedés biztonsági szempontból is fontos felszereltsége lehet a medencénknek. Megakadályozza, hogy az úszni nem tudó gyerekek vagy kisállatok a medence vizébe véletlenül beleessenek. Európa számos országában minden új építésű medence kötelező biztonsági tartozéka egy vízbeesést megakadályozni képes medencefedés vagy kerítés, ami nem csak a közületi, hanem a magán medencékre is érvénes.

Az eltolható alumínium profilszerkezetű polikarbonát medencefedés a zárható szegmenseknek köszönhetően megakadályozza azt is, hogy illetéktelenek fürödhessenek a medencénkben.

A medence használati ideje és a biztonság mellett fontos szempont a medence gazdaságos üzemeltetése is. Ehhez is hozzájárul az eltolható polikarbonát medencefedés, mert jelentősen csökkenti a medence vizének a párolgását, ami egyébként a medence hőveszteségének a 70-80%-a, ezáltal kevesebbet kell fűtenünk a medence vizét, illetve sokkal kevesebb szerves hulladék (fű, falevelek, ágak, bogarak, békák stb.) kerül a medence vizébe. Ez azért fontos, mert így kevesebb fertőtlenítő szert kell a medence vizébe adagolnunk, ezáltal pénz spórolunk meg és kíméljük magunkat és környezetünket a túlzott vegyszerhasználattól.

A tapasztalataink azt mutatják, hogy a medence vizének pH értéke is csökken a medencefedés használatával, így kevesebb pH csökkentő szert kell a vízbe adagolni. Természetesen, ha kevesebb szennyeződés kerül a medencébe, akkor a medence kézi takarítására (porszívózás, vízfelszín hálózás) is kevesebb időt és energiát kell fordítanunk.

Mindezek ellenére is azt kell mondanunk, hogy a legszebb látvány a fedetlen, ragyogóan csillogó medence és benne a kristálytiszta fürdő víz. Ezért az általunk forgalmazott medencefedések nagyon rövid idő alatt, könnyedén, eltolhatóak a medence fölül. Ez a fajta medence takarás több részből, azaz szegmensből áll, ezért ezeket teleszkóposan egymás alá lehet csúsztatni, így eltolva nagyon kicsi helyet foglal el. Az eltolható alumínium profilszerkezetű polikarbonát medencefedés formáját és méretét tekintve nagyon sokféle lehet.

Akiknek nem tetszik ez az üvegházszerű medencefedés és csak szükség esetén fedik le a medencét (eső, éjszaka, téli időszak stb.), ajánljuk az alacsony keresztmetszetű polikarbonát medencefedéseket. Ezek alatt az alacsony belmagasság (kb. 1 méter) miatt nem lehet sétálni, a medence használatához a fedést le kell csúsztatni. Hűvösebb időben esetleg lehet alatta úszni, viszont a kert összképét kevésbé rontja.

Természetesen, ha nem zavar bennünket a polikarbonát medencefedés képe, akkor lehet akár akkora is, hogy a medence mellett kényelmesen pihenhessünk egy-egy úszás után, akár hűvösebb időben is. Az Aqualine Kreatív Fürdőtechnika által forgalmazott összes polikarbonát medencefedés biztosítja a hosszú fürdőszezont, a csillogóan tiszta medence vizet és a biztonságot gyermekeink és kis háziállataink számára.
Referenciák
Referenciák
Referenciák
Referenciák

REFERENCIÁKReferenciák
Referenciák
Referenciák
Referenciák