Az épített medencék leggyakrabban előforduló burkolati anyaga szerint lehetnek:

  • csempe vagy üvegmozaik burkolatúak
  • fólia burkolatúak

Csempe, üvegmozaik burkolatú medence

A medence csempe, üvegmozaik idő és vegyszerálló, különlegesen elegáns burkolóanyagok. A medencékhez készülő csempe, üvegmozaik válogatott alapanyagokból, speciális technológiával készül. A jó minőségű medence burkoló anyag fagyálló és teljesen vízzáró. A medence csempe sokféle színét és mintázatát a külső, égetett mázrétegnek köszönheti, míg az üvegmozaik lehet teljes anyagában vagy csak a felületén színezett.

A csempe, üvegmozaik medence burkolat csak abban az esetben ragasztható fel, ha a medencénk monolit vasbeton szerkezete valóban teljesen vízzáró, így a víz hosszan tartó egyoldalú hatása során sem tud átjutni a szerkezeten. Amennyiben a medencénk monolit vasbeton szerkezete kellően stabil és szigetelt, akkor jöhet a csempe vagy üvegmozaik burkolat felragasztása. Fontos szempont, hogy be kell tartani a megfelelő technológiai rétegrendeket (felületkiegyenlítés, vízszigetelés, ragasztás, fugázás, stb.) a medencékhez alkalmas minőségben és megfelelő tulajdonságokkal rendelkező segédanyagokkal.

Az üvegmozaik burkolat előnyét nagyon jól ki lehet használni, különösen a nem szabályos alakú, lekerekített élekkel, gömbölyű sarkokkal rendelkező medencéknél. Az üvegmozaikok színválasztéka szinte végtelen, mert ha nem tudunk a gyárak által kínált óriási választékból választani, akkor akár egyedi igények alapján is összeállítható a mozaik keverék. Ugyanez vonatkozik a díszítő elemekre, mintákra (fríz, figura, delfin, virág, stb.) is, ha nem találunk megfelelőt a gyári kínálatokból, akkor tervezőink és burkolóink az elképzelések alapján elkészítik az egyedi mintát. A medence burkolására ajánlott üvegmozaikok ára – a közhiedelemmel ellentétben – nem is olyan magas. Akár már 3.000 Ft/m2 ártól elérhetőek, de természetesen létezik több tízezer Ft/m2 árú is.

Fólia burkolatú medence

A fóliával történő burkolás napjainkban a kültéri magán medencék reneszánszának tekinthető. Óriási előnye, hogy nem kíván monolit vasbeton vízzáró szerkezetet, és vízzáró szigetelést, hanem csak kisebb költségű zsaluköves szerkezetet és sima felületű vakolatot. Nincs gond a fóliával burkolt medencék téliesítésével, a fólia szín és mintavilágával pedig felveszi a versenyt a csempe, üvegmozaik burkolatokkal. Alkalmazásával az uszodatechnológiai gépészeti elemek tömítettsége, a ránctalan felületek kivitelezése az igazi kihívás. Kiegészítője süllyesztett víztükrű medence esetén a medenceperem burkolása szegélykővel.

Kiemelt oldalak: Uszodatechnika, Medence építés, Medencefedés.

Referenciák Referenciák

Referenciák

Kérje díjmentes ajánlatunkat, rövid idő alatt elkészítjük! Kérjen ajánlatot még ma!

Elérhetőségeink

Aquaszer Víztechnika Kft.

Székhely:
8200 Veszprém, Szarvas utca 3.
Iroda:
8200 Veszprém, Ady Endre utca 8.
Levelezési cím:
8201 Veszprém, Pf. 66.

Hírek

Hírek - Pákozd wellness

2022. július

Pákozd wellness

Hírek - Mátraterenye

2022. július

Mátraterenye

Hírek - Szigliget magánmedence

2022. július

Szigliget magánmedence

Hírek - Elkészült legújabb közületi kivitelezésünk

2020. május

Elkészült legújabb közületi kivitelezésünk

Hírek - Donautica Hotel Fadd-Dombori: Medencék és a kültéri szaunaház

2020. január

Donautica Hotel Fadd-Dombori: Medencék és a kültéri szaunaház

Tervezéstől a kivitelezésig.

Hírek - Veszprém, magán  medence

2020. január

Veszprém, magán medence

Rolós fedéssel, hőszivattyús fűtéssel. Tervezéstől a kivitelezésig.