Téliesítés

A medencék téliesítése fontos lépés annak érdekében, hogy megvédjük és biztosítsuk a medence és a medenceberendezések hosszútávú működőképességét. A következő lépések segítenek a medencék téliesítésében:

  1. Takarítás: Először is, alaposan tisztítsuk ki a medencét, távolítsuk el a szennyeződéseket, a leveleket és az egyéb szilárd anyagokat. Használhatunk medenceporszívót, hálókat és keféket a medence aljának és falainak megtisztításához.
  2. Vízkezelés: Ellenőrizzük a vízmérőt és a kémiai paramétereket, mint például a pH-érték, a klór és a bromid szintek. A vízmérő beállítása a tényezőknek megfelelően segít megóvni a medencét a téli időjárás káros hatásaitól. Ilyen adalék még a téliesítő folyadék.
  3. Vízelvezetés: Biztosítsuk, hogy a medence vizét leengedjük a megfelelő szint alá. Az alacsony vízszint segít megelőzni a jégkárt, mivel a jégexpozíció károsíthatja a medence szerkezetét. Víztelenítsük a szűrőt, a gépészetet, a szivattyút helyezzük száraz , meleg helyre.
  4. Téli fedés: A csökkentett és kémiailag kezelt vízbe tegyünk hosszanti és kereszt irányba felfűzött fagytesteket , illetve amennyiben nem rendelkezünk medence fedéssel ( Roló vagy polikarbonát) használjunk sötét színű fólia takarást vízzsákokkal rögzítve a medence teljes körű védelméhez. Ez megóvja a medence vizét az elszennyeződéstől, a levelektől és más szilárd anyagoktól, illetve az algásodástól. A fedés emellett megakadályozza, hogy hó és jég kerüljön a medencébe.
  5. Szükséges karbantartás: Ellenőrizzük rendszeresen a medence állapotát a téli időszakban. Távolítsuk el a felhalmozódott esővizet, hóréteget a fedésről, ellenőrizzük a fedés rögzítéseinek illeszkedését és integritását.

A medencék téliesítése nagyon fontos teendő, amely hosszú távon megőrzi a medence működését és élettartamát. Ha nem felelünk meg ezeknek a lépéseknek, az időjárási hatások károsíthatják a medencét, és magasabb költségekkel járhatnak a következő szezon üzembehelyezési, javítási és újraépítési feladatai.

Referenciák

Kérje díjmentes ajánlatunkat, rövid idő alatt elkészítjük! Kérjen ajánlatot még ma!

Elérhetőségeink

Aquaszer Víztechnika Kft.

Székhely:
8200 Veszprém, Szarvas utca 3.
Iroda:
8200 Veszprém, Ady Endre utca 8.
Levelezési cím:
8201 Veszprém, Pf. 66.

Hírek

Hírek - Csopak - gépészeti tervezés

2023. október

Csopak - gépészeti tervezés

Gépészeti kiviteli terveket készítettünk egy csodálatos kiugró üvegfalú medencéhez.

Hírek - Pákozd wellness

2022. július

Pákozd wellness

Hírek - Mátraterenye

2022. július

Mátraterenye

Hírek - Szigliget magánmedence

2022. július

Szigliget magánmedence

Hírek - Elkészült legújabb közületi kivitelezésünk

2020. május

Elkészült legújabb közületi kivitelezésünk

Hírek - Donautica Hotel Fadd-Dombori: Medencék és a kültéri szaunaház

2020. január

Donautica Hotel Fadd-Dombori: Medencék és a kültéri szaunaház

Tervezéstől a kivitelezésig.

Hírek - Veszprém, magán  medence

2020. január

Veszprém, magán medence

Rolós fedéssel, hőszivattyús fűtéssel. Tervezéstől a kivitelezésig.