Projekt menedzsment
405 megépített medence
17 éve a szakmában
35400 m2 vízfelület

Strand, fürdő tervezés, építés


Magyarország – különösen a Balaton régió természeti értékeire gondolva – a világon egyedülálló édes-, termál- és gyógyvízkincsekben gazdag ország, ahol ezen elemeknek ésszerű hasznosítása jelentős mértékben hozzájárulhat az itt lakók és az idelátogatók életminőségének javításához. Ezt a tényt felismerve, az utóbbi években sorra épülnek azok a strandok, gyógy- illetve termálfürdők, amelyek megalapozói lehetnek a régió fenntartható fejlődésének. E létesítmények építése sorra veti fel azokat a környezet-esztétikai és technológiai kérdéseket, amelyekre az Aqualine Kreatív Fürdőtechnika felkészült tervező és kivitelező gárdája európai színvonalú válaszokat képes adni. A cég számos jelentős méretű projekt végrehajtása során bizonyította: birtokában van annak a szakmai tudásnak és tapasztalatnak, amellyel meghatározó részt vállalhat a modern strand, fürdő- és magánmedence kultúra magyarországi képviseletében.

Strandolni, fürdeni mindenki szeret. De milyen egy jó strand, fürdőmedence?

A strand, a fürdőmedence az önfeledt kikapcsolódás helye, ahol csillogó tiszta víz, tiszta mosdók, élénk színek, fények és játékok, élményelemek várják a fürdőzni, lazítani vágyókat. Az igazi strand, fürdőmedence tulajdonképpen vízi vidámpark, élményberendezései nem hagynak unatkozni. Kevesen tudják, hogy a nyakzuhanyba honnan jön a víz, hol a szivattyú, és miként dolgozik. A háttérben észrevétlenül működő, professzionális gépészeti technológiák húzódnak meg. Ami pedig a látványt illeti: biztonságra ügyelő, de fantáziadús, élményt adó építészet.

A tető alá hozott strand, kis túlzással strand otthon, ez is lehet az uszoda, az otthoni medence. Sőt ennél több is lehet. Sportlétesítmény, akár mindent tudó középület. A paletta igen széles. Nagy fesztávolságok, széles, levegős, tágas terek. Mindennek szinte sterilnek kell lennie, mégsem lehet kórházi a hangulat. A helyiségek szoros rend szerint követik egymást. Szinte technológiai rendben. Mégis szabadnak kell érezze magát az, aki ide betér. A feladat összetett, nagy figyelmet igénylő. Számos tervezési szempont, aminek egyszerre kell érvényesülnie: felügyeleti rendszer, biztonságos hajszárítás, páramentesítés, megfelelő megvilágítás, éles napfénytől való védelem, állékonyság, precíz és lehetőleg olcsó működés . Szép és rendkívül hálás feladat ez a szakirányú tervezőknek.

Kiemelt oldalak: Uszodatechnika, Medence építés, Medencefedés.


Referenciák
Referenciák
Referenciák
Referenciák
REFERENCIÁKReferenciák
Referenciák
Referenciák
Referenciák