Egy kültéri elhelyezésű medence esetén nagyon fontos, hogy mennyi ideig tudjuk azt használni. Sajnos az éghajlatunk nem engedi meg azt, hogy egész évben fedés nélkül használhassuk a kültérben elhelyezett medencénket. Egy jól megtervezett és kivitelezett eltolható alumínium profilszerkezetű medencefedés esetén a medence használati idejét jelentősen meg tudjuk növelni.

Ez azt jelenti, hogy késő tavasztól egészen késő őszig, akár 5-6 hónapon keresztül élvezhetjük a medencénket. Amennyiben medencénk vize fűtött, akkor ezt még további hetekkel meghosszabbíthatjuk.

Az eltolható alumínium profilszerkezetű polikarbonát medencefedés biztonsági szempontból is fontos felszereltsége lehet a medencénknek. Megakadályozza, hogy az úszni nem tudó gyerekek vagy kisállatok a medence vizébe véletlenül beleessenek. Európa számos országában minden új építésű medence kötelező biztonsági tartozéka egy vízbeesést megakadályozni képes medencefedés vagy kerítés, ami nem csak a közületi, hanem a magán medencékre is érvénes.

Az eltolható alumínium profilszerkezetű polikarbonát medencefedés a zárható szegmenseknek köszönhetően megakadályozza azt is, hogy illetéktelenek fürödhessenek a medencénkben.

A medence használati ideje és a biztonság mellett fontos szempont a medence gazdaságos üzemeltetése is. Ehhez is hozzájárul az eltolható polikarbonát medencefedés, mert jelentősen csökkenti a medence vizének a párolgását, ami egyébként a medence hőveszteségének a 70-80%-a, ezáltal kevesebbet kell fűtenünk a medence vizét, illetve sokkal kevesebb szerves hulladék (fű, falevelek, ágak, bogarak, békák stb.) kerül a medence vizébe. Ez azért fontos, mert így kevesebb fertőtlenítő szert kell a medence vizébe adagolnunk, ezáltal pénz spórolunk meg és kíméljük magunkat és környezetünket a túlzott vegyszerhasználattól. A tapasztalataink azt mutatják, hogy a medence vizének pH értéke is csökken a medencefedés használatával, így kevesebb pH csökkentő szert kell a vízbe adagolni. Természetesen, ha kevesebb szennyeződés kerül a medencébe, akkor a medence kézi takarítására (porszívózás, vízfelszín hálózás) is kevesebb időt és energiát kell fordítanunk.

Mindezek ellenére is azt kell mondanunk, hogy a legszebb látvány a fedetlen, ragyogóan csillogó medence és benne a kristálytiszta fürdő víz. Ezért az általunk forgalmazott medencefedések nagyon rövid idő alatt, könnyedén, eltolhatóak a medence fölül. Ez a fajta medence takarás több részből, azaz szegmensből áll, ezért ezeket teleszkóposan egymás alá lehet csúsztatni, így eltolva nagyon kicsi helyet foglal el.

Az eltolható alumínium profilszerkezetű polikarbonát medencefedés formáját és méretét tekintve nagyon sokféle lehet.

Akiknek nem tetszik ez az üvegházszerű medencefedés és csak szükség esetén fedik le a medencét (eső, éjszaka, téli időszak stb.), ajánljuk az alacsony keresztmetszetű polikarbonát medencefedéseket. Ezek alatt az alacsony belmagasság (kb. 1 méter) miatt nem lehet sétálni, a medence használatához a fedést le kell csúsztatni. Hűvösebb időben esetleg lehet alatta úszni, viszont a kert összképét kevésbé rontja.

Természetesen, ha nem zavar bennünket a polikarbonát medencefedés képe, akkor lehet akár akkora is, hogy a medence mellett kényelmesen pihenhessünk egy-egy úszás után, akár hűvösebb időben is.

Az Aqualine Kreatív Fürdőtechnika által forgalmazott összes polikarbonát medencefedés biztosítja a hosszú fürdőszezont, a csillogóan tiszta medence vizet és a biztonságot gyermekeink és kis háziállataink számára.

Kiemelt oldalak: Uszodatechnika, Medence építés , Medencefedés.

Referenciák

Kérje díjmentes ajánlatunkat, rövid idő alatt elkészítjük! Kérjen ajánlatot még ma!

Elérhetőségeink

Aquaszer Víztechnika Kft.

Székhely:
8200 Veszprém, Szarvas utca 3.
Iroda:
8200 Veszprém, Ady Endre utca 8.
Levelezési cím:
8201 Veszprém, Pf. 66.

Hírek

Hírek - Pákozd wellness

2022. július

Pákozd wellness

Hírek - Mátraterenye

2022. július

Mátraterenye

Hírek - Szigliget magánmedence

2022. július

Szigliget magánmedence

Hírek - Elkészült legújabb közületi kivitelezésünk

2020. május

Elkészült legújabb közületi kivitelezésünk

Hírek - Donautica Hotel Fadd-Dombori: Medencék és a kültéri szaunaház

2020. január

Donautica Hotel Fadd-Dombori: Medencék és a kültéri szaunaház

Tervezéstől a kivitelezésig.

Hírek - Veszprém, magán  medence

2020. január

Veszprém, magán medence

Rolós fedéssel, hőszivattyús fűtéssel. Tervezéstől a kivitelezésig.